IPOLYTARNÓC község webhelye

1964. február 25-én Budapesten születtem. Én sajnos nem tartozom azok közé, akiket a sors boldog, gondtalan gyermekkorral áldott meg. Általános iskolás koromban - tizenhárom évesen - 1977-ben kerültem Ipolytarnócra nevelőszülőkhöz.

Jolán néni és Józsi bácsi féltő, szeretetteljes gondoskodásának köszönhetően végre boldog, nyugodt idők köszöntöttek rám. Nevelőapám elvesztését követően évekig ápoltam beteg nevelőanyámat. Idős koruk miatt sajnos nem élhettem velük sok-sok évtizeden át. Fáj, hogy nem tudtam viszonozni azt a szeretetet, amit kaptam tőlük.

Az általános iskola befejezése után tanulmányaimat a salgótarjáni Ipari Szakmunkásképző Intézetben folytattam, ahol a szerszámkészítői képesítést nem szereztem meg. A későbbi évek során munkám mellett újra elkezdtem tanulni, amelynek eredményeképpen zöldség és gyümölcs feldolgozó szakmunkássá váltam.

Jelenleg munkanélküliként álláskeresői támogatást kapok a Munkaügyi Központtól. Immáron egyedül maradva a nevelőszüleimtől örökölt házban élek. A televízióban láttam először Vasarelli művész úr op-art festményeit, amely rendkívül pozitívan hatott rám. Soha nem tanultam rajzolni, de a látvány annyira magával ragadott, hogy ez a stílus szenvedélyemmé vált. Kedvenc témáim közé a portrék, autók és a pénzek ábrázolása tartozik.

Egy-egy rajzra minimálisan három órát fordítok, de olyan is akad, amelynek elkészítéséhez 24 óra sem elegendő. Az első önálló kiállításom 1998-ban volt a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtárban. 2008-ban Ipolytarnóc Község Önkormányzatának IX. Falunapján a Kossuth Lajos Kultúrház nagytermében kiállítva mutattam meg képeimet a nagyközönségnek.

Bizakodással és reménnyel tekintek a jövőbe, annak ellenére is, hogy napjainkban munknélküliként igen szerényen élek Ipolytarnócon az Úttörő út 18. szám alatt.

Hiszem, hogy egy szakavatott képzőművész felfedezi a bennem rejlő isten adta tehetséget, majd támogatóra találva teljes mértékben ki tudom bontakoztatni művészetemet. Képeimet rövidesen megtekinthetik az önkormányzat hivatalos internetes fotóalbumán.

01